tirsdag, februar 21, 2006

Stattuter for studenter ved Misjonsskolen(1859-64)

Med Hensyn til Undervisningen gjør Selskabet følgende Fordringer:
1. Nøiagtig Bibelkundskap, dvs. Bibelhistorie tilligemed Oversigt over de bibelske Bøgers indhold, og Bibelforklaring ( Det nye Testamentet og saa meget som mulig af Det gamle Testamente, navnlig først og fremst 1. Mosebog, Psalmerne, Jesajas og de vigtigste messianske Steder). 2. Christelig Troeslære, Sædelære og Symbolikk (først i mer populære Former). 3. Kirkehistorie og Misjonshistorie. 4. Verdenshistorie og Jordbeskrivelse. 5. Grundig Undervisning i det Norske og Engelske sprog, samt i det Tydske, forsaavidt at det med lethed kan forstaaes. 6. I det sidste Aar nogen Veilidning i den praktiske Theologie. 7. Skriving og Regning, saavidt fornødiges.
Kundskap i Den hellige Skrifts Grundsprog ansees vel ønskelig, men ikke nødvendig for hver Missionspræst. Naar en Elev dertil haver Lyst, Tid og Evne, kan Undervisning i disse saavelsom i andre ønskelige Fag meddeles i særskilte Timer.
Undervisning bliver saaledes ordnet, at de, der blive at udsende som Missionshjælpere, ville faa den tilstrækkelige Uddannelse i den Tid, der maatte vise sig at være fornøden ofr deres Opphold paa Missionsskolen. De ville altsaa komme til deeltage i den almindelige Undervisning, dog saaledes, at de efter Omstændighederne kunne fritages for eet eller flere Fag, der for dem er af mindre Vigtighed.

Free Tell A Friend from Bravenet.com Free Tell A Friend from Bravenet.com
google1bdb3965e3d9089a.html